E-Coaching

Er is steeds meer vraag naar online coaching.

e-coaching van mw consult geeft hier gehoor aan

De huidige tijd vraagt een flexibele vorm van coachen. Wanneer je bijvoorbeeld niet vast wil of kan zitten aan een specifiek tijdstip, een bepaalde plek, is e-coaching een uitkomst.

Coaching trajecten kunnen door middel van e-coaching effectief en efficiënt worden ingericht. E-coaching is geen nieuwe techniek of methode, maar een nieuwe vorm van coaching. Het nieuwe zit in het feit dat de communicatie verloopt via de ‘elektronische weg’ en daardoor op verschillende manieren kan plaatsvinden, zoals via mail, telefoon, app of door middel van een videoverbinding. Hierdoor bespaart het reistijd en reiskosten. Je kunt de sessies digitaal volgen, waar en wanneer je wil. Je kunt de tijd nemen om in alle rust te lezen, je gedachten te formuleren en te reageren.

Voordelen:

1. Bij E-coaching hoef je geen face-to-face afspraken te maken
Je hoeft niet te wachten tot een volgende afspraak gepland staat. Er kan op elk moment worden gemaild. Hierdoor kan het proces worden versneld en kunnen we eerder tot de kern van het probleem komen.

2. Er is meer tijd voor reflectie
Omdat je niet primair hoeft te reageren, kan alles rustig op het digitale papier ontward en gestructureerd worden. Dit werkt vaak verhelderend en het reflecteert, ook omdat het hele proces altijd na te lezen is.

3. Tijdens het mailverkeer hoef je geen sociaal wenselijk gedrag te tonen
Dit wordt vaak als prettig en veilig ervaren.

4. Je kunt in jouw proces in jouw zelfgekozen ruimte werken op het moment dat het jou goed uitkomt 
Dit geeft een goede concentratie en ‘aanwezigheid’ in het proces.

5. Met e-coaching is het gemakkelijk om succes-ervaringen op te doen
Er wordt vaak met relatief kleine actiestappen gewerkt die snel resultaat geven. Dit maakt het leerproces extra prettig.

Als gecertificeerd coach werk ik in een beveiligde e-coachingsomgeving, genaamd UNLOQ Campus. De mailwisselingen worden gearchiveerd en zijn gemakkelijk terug te lezen. Wij staan geregistreerd bij het International eCoach & eCounseler Register.