Referenties

Voordat wij samen aan de slag gingen  had ik al een heel pad afgelegd met therapie en meerdere coaching in het verleden. Echter een diep knagend gevoel van dat er iets ontbrak werd door de jaren heen juist prominenter. Het laatste puzzelstukje dat ik maar niet kon vinden, en dat een sterk gevoel van onvolkomenheid en onbehagen gaf…
Door de professionele en authentieke begeleiding van Marijke vond ik een manier om in contact te komen met mijn innerlijke zelf en leerde ik ook mijn interne criticus herkennen.Nu kan ik met oprechte compassie en acceptatie naar mezelf kijken. Helemaal nieuw is het gevoel dat alles op zijn plek begint te vallen en dat heel duidelijk geworden is hoe ik hier mee verder kan. Meteen al zijn de resultaten in zowel werk als privé-leven onmiskenbaar te merken.
Hanneke van den Elzen

Pain Solution Partner, Grünenthal B.V.

“Marijke gaat met je mee op reis door je hoofd, gevoel en je verhaal. Zonder waarde oordeel kijken naar mijn bewegingen en beweegredenen. Ze heeft me geleerd om met zachtheid naar mezelf te kijken en dichter bij mijn werkelijke ‘Ik’ te komen. Ik voelde me gehoord en gezien door haar en veilig genoeg om echt open en eerlijk te zijn, ook naar mezelf. Dit heeft gemaakt dat ik sterker in mijn schoenen sta, afstand kan nemen van situaties en zonder primaire emotie kan reageren. Marijke heeft me de controle over mezelf en mijn leven weer terug gegeven. Een kans uit duizenden om door haar begeleid te worden!”

Brigitte de Wit- Druijff

Opleidingsverantwoordelijke Instructeurs, Hoefsmeden opleidingen

Samen met Marijke ben ik op avontuur gegaan om te ontdekken hoe ik mijn werkplezier terug kon vinden nadat ik als manager overbelast was uitgevallen.
Zij heeft mij gesteund, geprikkeld, laten zien wat ik kan en hoe ik dat doe. Op mijn plek gaan staan en ontvangen wat daarbij hoort, teruggeven wat daar niet bij hoort.
Marijke maakt de verbinding tussen werk en mij op een wijze die mij vanzelf uit mijn comfortzone deed stappen. Daarbij is Marijke een warme en kritische coach die mij heeft geleerd de verbinding te maken tussen hoofd, hart en buik. Dit allemaal vanuit een warme en menselijke benadering met een goede balans tussen theorie en praktijk.
Ik heb mijn juiste keuze kunnen maken.

Meta Daems

Cordaan

Marijke is een betrokken en deskundige trainer en coach. Zij heeft bij ons management teams begeleid en individuele coachingstrajecten verzorgd. Zij spreekt managers, teams en medewerkers goed en inhoudelijk aan op hun eigen verantwoordelijkheid en het teambelang. Ik kan haar zeker aanbevelen voor teambuildingstraining of coaching.

Pien de Jong

Directeur P & O, Cordaan

Met Marijke hebben we de ontwikkeling van de afdeling Huisvesting vormgegeven, wij vanuit de inhoud (CREM) en zij vanuit gedrag, m.b.v. analyse, teamtraining en coaching. Marijke is zeer betrokken, durft mensen aan te spreken en geeft inzicht om verder te bouwen. Ik raad Marijke van harte aan, zij oefent haar vak uit met heel haar hart.

Sophie Keulemans - ter Kuile MBA

Directeur Huisvesting, Cordaan

’Vanaf het eerste moment dat ik bij Marijke voor een coaching traject binnen stapte voelde het goed. Vanuit prettige omgeving weet Marijke, door gebruik te maken van verschillende methodes, op zeer professionele wijze je pijnpunten, valkuilen en kwaliteiten feilloos boven water te halen. Marijke heeft oog voor detail maar verliest het grote geheel nooit uit het oog. Zij ziet je, geeft je ruimte en vertrouwen en tegelijkertijd praat ze je nooit naar de mond. Het coaching traject heeft mij handvaten gegeven om niet in oude patronen terug te vallen en inzicht geven over mijn eigen kunnen. Dat heeft zowel professioneel als privé bij gedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling en heeft er tevens voor gezorgd dat ik een volgende grote stap in mijn carrière kon maken. Ik gun iedereen een Marijke, als het even kan ga naar Marijke Wirken!’

Ellis van de Giessen

Openluchttheater Vondelpark Amsterdam

Ik heb Marijke meegemaakt als begeleider van een team-analyse gecombineerd met een team building proces. Zij is een professionele proces- coach op dit gebied, die teams zelf laat acteren.Daarna heb ik mij persoonlijk door Marijke laten coachen. Zij is integer en weet precies hoe hard ze aan de elastiek moet trekken om je weer een stapje verder te laten groeien.

Pieter Baeten

General Manager & Partner, Activa IBS&D

Marijke brengt op een integere en respectvolle manier groepsleden bij elkaar door de inzet van processen van verbinding, waardering en heling. Het afgelopen jaar heeft zij een groot aantal van onze zorgteams met een uitstekend resultaat begeleid tijdens haar Waarderend Onderzoek workshops. Doorlopende terugkoppeling en heldere rapportages maken samenwerking met Marijke tot een uitstekende ervaring met een goed eindresultaat en zeer tevreden medewerkers (en hun leidinggevenden).

Robert Loose

Opleider & Ontwikkelaar, Topaz

Marijke guided us through some hard times in the company for several years already. She fully understands our needs and takes our company values into account whenever she supported us. She is an expert as well in group sessions as in individual coaching. I can recommend her highly whenever in need of a customized approach to develop your team or individuals.

Tom Torfs

General Manager, Grünenthal

Marijke heeft zowel mij als het MT team van onze school op een zeer deskundige en prettige wijze begeleid. Marijke deed dit vanuit een grote en warme betrokkenheid, waarbij zij snel kon anticiperen op de situatie. Daarnaast signaleerde zij heel goed wat de behoefte was van elk individu. Aan de hand van de disc methode en drijfverentest kreeg elk teamlid een persoonlijk gesprek. In een 2 daagse hebben wij toen onder begeleiding van Marijke gewerkt aan de verbinding in het team.

Annette Vermaas

Directeur, Groenhorst Nijkerk

Ik kan Marijke van harte aanbevelen. Mijn coach-traject met haar heeft me meer opgeleverd dan ik durfde denken. Met name haar pro-actieve stijl en aanpak waarbij alle denkbare facetten en methodieken aan bod komen en ingezet worden heb ik erg gewaardeerd.

Nancy-Els de Jonge

Specialist in motiveren van leerlingen en het verbeteren van hun prestaties

Marijke is een open en warme persoonlijkheid die de kracht en energie heeft om een team mee te nemen in veranderingen. Marijke kan inspelen op iedere situatie. Marjke heeft een positieve insteek en daardoor is zij in staat om alles bespreekbaar te maken. Ze denkt mee en motiveert en stimiuleert de groep en individueel.

Merel Tas

Teammanager, Zorg Somatiek en Thuiszorg